donderdag 13 mei 2010

Ik ga stemmen, jij ook?

Kreeg van de week een mailtje naar de website van stemniet.nl met als intro:

Steeds meer mensen zien het in: we leven in een schijndemocratie.
Hoofdschuddend verbazen mensen zich over het onlogische en soms ronduit domme beleid van onze regeerders. Van verkiezingsbeloften komt niets terecht. Elke politieke beslissing lijkt in ons nadeel te werken. Meer kosten, meer regels, minder privacy, minder vrijheid.
Hebben we überhaupt wel een stem in het bestuur van ons land? Of is dat een illusie? En waarom wordt die illusie in stand gehouden?

Soms heb je van die uitspraken die ingegeven zijn door een mening, en gestaafd met argumenten waarbij die argumenten ook kunnen worden gebruikt om het tegendeel te staven.
Zo lijkt mij het ook met die stemniet site.

In hun hoofdstuk Mytes over stemmen en politiek staan, als het het goed leest allemaal argumenten om dus juist wel te stemmen.

Ze zijn dus niet onwaarheden aan het vertellen, maar de manier waarop wordt geschreven kan je als lezer al snel op het verkeerde been zetten.

Ik zou zeggen, lees het aandachtig en stem dan wel! en dan op een partij naar je hart.

ik ga stemmen, jij ook?
LIJST 12 http://Nieuw-Nederland.nu
Wanneer je een droom hebt, maak hem dan waar!


In mijn geval: http://www.basisinkomen.nl


Ook voor VVDers en ander liberalen en libertariers is het basisinkomen een ideale opstap tot zelfstandigheid, zeker als ook de inkomstenbelasting wordt afgeschaft. Dan kunnen werknemers en werkgevers zelf bepalen wat iedereen krijgt voor de waarde die toegevoegd wordt aan de maatschappij. Geen rompslompmeer voor werkgevers met loonbelasting e.d. Lekker ondernemen en verder niets.....

Meestal wordt de discussie over basisinkomen weggewuift met argumenten die uit moralistme of angst ingegeven zijn. Het maakt lui, Hoe moet dat betaald worden, Ik wil niet betalen voor een ander, te socialistisch, te communistisch. Afijn, financieel is het prima te bewerkstelligen, het moet allen nog geaccepteerd worden als reeéle mogelijkheid voor de opzet van ons Nieuwe Nederland.
Nu even lekker hard! Met zn allen!

LAAT JE STEM NIET VERLOREN GAAN 

WAAROM DENK JE DAT DE GEVESTIGDE ORDE ZORGT VOOR DE POLITIEK ZOALS IE NU IS?
DAN GA JE NAMELIJK NIET MEER STEMMEN!
OMDAT JE GEFRUSTREERD BENT IN DE POLITIEK!
EN DAN BLIJFT ALLES ZOALS HET IS!
DE OUDE GARDE AAN DE MACHT!

HEB JE DAT DAN NIET DOOR??

Daarom stem wel

maar dan op een nieuwe partij

nieuw nederland


staat voor een geheel andere politiek 

DAAR STAAT ALLES OP
GEHEEL DOORZICHTIG - TRANSPARANT

LIJST 12